Gott nytt år!

Då har halva sista dagen år 2010 gått :) Härligt, 2010 har varitett riktigt bra år med en massa kärlek o underbara vänner, både nya som gamla!
Har träffat så många nya människor som fått en stor betydelse i mitt liv. Hämtade ju även min bebis samt att mina andra bebis blev överkörd :( Men som dem säger: Efter regn kommer solsken o efter sorg kommerlycka.

Sitter hemma hos mamma och pappa med älsk och Alexis, han fick följa med hit så han slipper sitta själv sin första nyårsafton och ifall jimmy o dem råkar släppa ut han. Väntar på att maten ska bli klar. Trerättes... MUMS! Sedan blir det jobb 15.45-21.00, vet inte vad som händer efter jobbet, kanske åker till Fågelmara och festar eller åker hem till Mamma och dem- har inte riktigt bestämt mig än :/ Får se hur det blir men bra kommer det bli iaf.

Ville egentligen bara önska er alla läsare ett riktigt GOTT NYTT ÅT!!!



Hälsningar Idah med familj :)

Babylängtan??

Vaknade idag utav att bokningen ringde och frågade om jag kunde jobba imorgon kväll i Fågelmara, så imorgon blir det att jobba kvällen på ett ställe man inte varit på ett och ett halvt år men det får la gå iaf. :) Sedan föreslog älsk att vi skulle åka till Kalmar så det blev en runda dit på eftermiddagen då förmiddagen gick åt att försöka få tag på CDON.COM, Marcus beställde en dvd där ifrån den 13, fick mail om att den var postad den 15.nde och han har fortfarande inte fått den! :/ Väl uppe i Kalmar iaf sprang vi in på IKEA och köpte en ny matta, en svart med fransar. Åkte sedan hem och städade va huset. Hittade en massa barnkläder som jag satt och vek ihop för att sedan slänga upp det på vinden. Guuud när jag satt med dessa små saker i handen vad jag längtar tills jag får barn, vet itne varför men har kommit in i en babyperiod då jag verkligen längtar och hade kunnat göra vad som för att få en liten bebis men måste tänka realistiskt. Inte för att jag inte tror att vi hade klarat det men vill bli klar med utbildningen först och så vill jag ju inte gå miste om USA resan. Hittade även Marias (marcus mammas) gammla vagga som vi skruade av och satte upp på vinden. :)

Som sagt är jag inne i en period nu där det är mycket bebisprat, hittade en massa fina kläder ibland kassarna som jag ska ha sedan när jag får barn. Finns så mycket roligt nu till bebisar, alla vagnar, leksaker kläder och annat tillbehör men intalar mig själv att vänta iaf ett år till så att vi har vårt egna, känns lite att sätta ett barn till världen och bo i en etta eller dela hus med Marcus pappa och bror, känns inte speciellt kul. Har ju även hittat mitt drömhus  men det lär jag inte få på bra många år.

Nu ska jag kolla det sista på internet och sedan lägga mig och mysa med dem bästa.
TJINGELING!!



Julen 2010 är över!

Pratade precis med bästaste Milena och gud vad jag saknar henne. Har ingen att dela mina sjuka tankar med :( Men snart är man tillbaka i Växjö för ett halvår och sedan blir det att åka till USA i slutet utav sommaren.

Julafton startade inte som jag väntat mig, steg upp 05.50 för att sedan infinna mig på jobbet 07.00 men kom inte så långt. Älsk var ute och skottade fram min bil och när jag väl kom ut på vägen så kom jag ner till T-ryd där jag fick se Liselott (en arbetskamrat) stå mitt i vägen och vifta. Dem hade kört rätt in i en snödriva som var ca 2 meter hög och var över hela vägen. Så till jobbet kom jag inte. Dröjde sisådär 3 timmar innan plogbilen befann sig i Torhamn. Ringde ner till lokalen och frågade dem om det var någon mening för mig att komma men eftersom att dem ringt ut en bandvagn så klarade dem sig själva utan min hjälp och eftersom att de flesta utav pensionärerna var iväg på kvällen så hade dem det lugnt så behövde inte jobba kvällsturen heller. Så för första gången på 6 år så var jag ledig hela julafton vilket var jätteskönt. Firade min julafton hemma hos mina föräldrar med Mamma, Pappa, syster, systerspojkvän, Marcus och så alla våra djur. :) Fick en massa fina julklappar o det jag blev mest glad över var pälsjackan och ett halsband (bilder kommer)!
Juldagen blev däremot jobb 7-13-18-21. Gick kanonbra och kan inte påstå att vi hade så mkt att göra på kvällen. Men det kändes ändå bra att jobba då jag behöver pengarna. När jag slutade jobbet så hämtade Marcus upp mig och vi åkte till pappas moster för att fira lite jul, spelade klappspelet, letade mandel i julgröten o spelade en andra sällskapsspel. Alltid lika trevligt att vara nere hos dem :)

Idag har det inte blivit så mycket gjort, städat och plockat iordning lite medans älsk varit ute och plockat med bilen. Nu sitter vi och tittar på Den onde, den gode, den fule och dricker nyponsoppa. Blir att krypa ner i sängen snart så man vaknar någorlunda tidigt imorgon. Ska försöka hinna ta lite bilder på julkapparna så ska se om jag kan lägga in dem imorgon så ni får se.

Ha det bra allihopa!

SnöSnöSnöSnö o Åter Snö

Fyfan säger jag bara. Vaknade idag och trodde faktiskt att det regnade men sedan kom Jimmy in o sa "ni får nog skotta fram bilarna". Och mycket riktigt fick vi göra det när vi skulle ner till Marcus o deras mormor Rode för att lämna julklapparna. Bara på den lilla stunden vi var där nere så hade det blivit rejäla snövallar på vägen hem.
När vi kom hem så skulle vi skotta parkeringen och skotta fram min bil så att jag kommer ut med den imorgon. Själv skottade jag lite men gav upp så älsklingen fick fortsätta att skotta. När jag skulle gå in så fastnade jag med fötterna i en snödriva och trillade i snön två gånger och inte såg jag heller. INTE OKEJ MED SNÖ!!!


Imorgon är det äntligen julafton, ska jobba 7-13-18-21 vilket jag faktiskt ser fram emot. Man känner sig som mest uppskattad när man kommer till den gammla på julen, eller iaf dem som inte har några närstående att åka till. :). Sedan blir det att åka hem till familjen och öppna julklapparna. Juldagen blir det med jobb och sedan åka ner till Lotta o Kjell och fira jul med dem :) Nu ska jag bädda ner mig i soffan, äta lite choklad och invänta på att bingolotto ska börja.
Ta det lugnt ute i snön alla !


Jul, jul strålande jul!!

Äntligen för första gången idag så tar jag det lugnt. Vaknade utav att älsk ringde o väkte mig sedan blev det akut in till stan då pappa inte köpt något åt mamma så då fick jag åka in o fixa det åt han. Sedan stannade jag till hemma hos mamma en runda. Åkte till mormor en runda och hälsade på. Det är konstigt egentligen hur man minns saker. När jag gick in innanför dörren så kände jag den gamla typiska lukten hos mormor, luktar percis som det gjorde när jag var liten. Massa minnen dök upp som när vi var små och lekte med dupplo (stort lego) och stoppade russin i de olika lådorna man fick till. Eller när mamma och pappa tagit motorcykelkörkort och vi var hos mormor och morfar innan vi åkte ut allihopa med motorcyklarna, när morfar satt i gräset och suttade på ett grässtrå eller när man låg i hammocken. Ibland önskar man att man var så liten igen :/

Nu ska jag fortsätta fika på Mariabullarna som jag bakade igår, dem blev faktistk bra för att vara första gången. :) Är trött efter att har julstädat o satt upp tomtarna men fint blev det. Äntligen börjar jag få riktig julkänsla! Om fyra dagar är det äntligen jul. Men ska tillbringa julen på mitt älskade jobb vilket absolut itne gör något, sedan blir det hem och öppna paketen, gå och lägga sig för att sedan jobba igen juldagen. På juldagskvällen så blir det att fira lite jul hos pappas moster Lotta med pappas släkt vilket kommer bli super kul. Ser fram emot att spela klappjakten då alla har ett- två paket var och sedan har man en tärning och det gäller att få 1 eller 6 för att välja vems paket man vill ha. Alltså gäller det att få så många paket på en viss tid. Sedan blir det att leta mandel i gröten vilket är en tradition som vi haft sedan vi var små och firade jul där.

Nu ska jag gosa om Alexis och sedan gå och lägga mig. TJINGELING


Jul bak! - mariabullar, lussebullar o mock...

20101219199 (MMS)

Jul bak! - mariabullar, lussebullar o mockarutor :)


Om vi ingen vinter hade skulle våren inte ...

Om vi ingen vinter hade skulle våren inte vara så angenäm. Om vi aldrig mötte motgång skulle välståndet inte vara så välkommet


På akuten med Milena!

20101215198 (MMS)

På akuten med Milena!


Not awake!

Fasen vad trött jag är och seg. Kanske dags att sluta med de nattliga äventyrern, eller vad säger du Millan? Naej det var inte meningen att det skulle bli så sent som det blev. Men vi hade så himla trevligt. Kollade på made in yugoslavia. Lite svår att förstå men riktigt bra iaf. Sedan kom vi ju in på en massa dokumentärer och satt och disskuterade om det i timmartal. Så det var inte konstigt att det blev sent.  :)

 

Nu har jag satt i mig en tallrik risgrynsgröt med saftsoppa, Gottigt :) Halvligger i soffan i väntan på att det ska hända något, funderar på om jag ska tända mina ljuslyktor men det känns för tidigt då solen fortfarande är uppe. Får la vänta ett litet tag till. Skriver kanske ett inlägg senare ikv. Tjaoo

 


En trevlig afton

Nu är jag hemkommen ifrån Armin. Haft en superkväll med Millan o Armin med film, dokumentärer o en massa intressant snack- allt ifrån kinesisk porr, droger, dagens hjältar o kultur. Slutade med att vi hamnade i en kulturkrock med Vikingarna- leende guldbruna ögon och bosniskt kaffe.

Trevligt var det iaf. Nu blir det sängen för min del om man ska orka med morgondagen.


Jag spottar och fräser!

Gaaaaad vad jag är trött på kylan nu! Men man ska väl överleva denna vintern med förhoppningsvis. Sitter nu i Växjö och gäspar ikapp med mig själv. Sängen ser otroligt lockande ut och ja, jag är faktistk skittrött. Sitter insvept i min rosa morgonrock nyduschad och ser ut som ett russin. Men vad är inte skönare än en varm dusch?! Varit hos Min fru Milena och pratat lite skit, mest om våra konstiga tankar vi har. Pratade lite om nästa termin som vi itne ser fram emot det minsta. Men man måste ta sig egenom den för att hösten ska komma. Men iaf så bestämde vi oss för att ta tag i detta nu och köpa ett gymkort på simhallen. Gym mån,ons,fre och simma tis-tor. Gutt, ser fram emot att ta nya tag efter ett härligt vinterlov eller ja lov och lov ska ju skriva en fucking uppsats under tiden. Har beslutsångerst över vad jag ska skriva om, har tre alternativ 1. Invandrarbarn 2. ungdomskriminalitet 3. arbestlöshet ibland ungdomar. Får la se vad jag väljer, skola hela denna veckan då känns inte nice! På torsdag blir det att åka in en sväng till stan för att inhandla de sista julklapparna. Har sisådär 2 kvar att fixa.

Nu ska jag kolla börja kolla på 90210 då Millan säger att det är jätte bra, såg första säsongen på tv och tyckte det var helt ok. Vet inte varför jag tappade det men jag gjorde det iaf. Hade väl för lite tid för att sitta framför tv.n??



Godnatt!!

 

 

 

 


*Z. Alexis*





Namn- Z. Alexis
Född- 2010.02.01
Ras- Norsk skogskatt
Kön- Hane
Färg- Vit o Creme


Mitt finaste och jag! <3

dsc01324 (MMS)

Mitt finaste och jag! <3


:)


 




Kvällen hos Minela


En tjejkväll hos Minela med godis, film o en massa tjejsnack!


Dagens outfit



Jeans o en svart skjorta- avslappnat för en dag i skolan :)

Oboy o rostemacka med jordgubbssylt

 Kärlek

Clears the minds

Sitter nu och rensar mina tankar lite kanske inte hjälper så mycket när man lyssnar på gamal musik som är fylld med en massa minnen.
Försökte köra en storstädning men gick inte så bra utan det slutade med att jag enbart skurade av spisen sen fick det va. Men ska se om jag kan ta och rycka upp mig och städa det som är kvar.... Typ allt! Vet inte alls vad jag ska skriva om idag, känner mig inte alls sugen på att skriva om något speciellt, hade egentligen velat skriva ut om alla tankar som snurrar i huvudet just nu men gör inte det då jag aldrig kommer att bli så personlig i min blogg och vissa saker och vissa människor bara inte med att göra.

Känner mig tung idag, ingenting vill som jag vill- låter kanske jävluskt ytligt men kläderna satt inte bekvämt och sminket blev inte bra. Och JA jag klagar jävligt mycket och jag känner själv att vissa börjar bli trött på mitt ständiga tjat. Men jag vill juuuuu! Kan inte folk bara förstå det? Alla säger bara att man ska tänka positivt och vara glad. Visst jag är ingen negativ person egentligen men vissa dagar så vill man bara inte. Vill vadå tänker ni säkert?
Som idag ville jag inte stiga upp, ville inte fixa mig, ville inte gå runt med ett leende på läpparna såsom dem flesta ser mig eller bara det att vara trevlig. Men jag har ingen anledning till att vara otrevlig emot folk som inte är otrevliga emot mig. Ässsssch nu sitter jsg bara o svammlar. Ska sätta på världens bästa låt och bara lalla runt i lägenheten.
Tjooo!

Fuck you!

Nu ger jag upp! Med arbete och hela jävla skiten! Har suttit och försökt att få bort numreringen ifrån framsidan och innehållsförteckningen men ICKE.... Sedan när man ändrar om så det blir Wordformat ja då hamnar vissa saker på samma sida där det ska vara på enskilda sidor. Är så trött på arbeten så jag längtar verkligen efter salstentor!!!
Sedan när man ska skicka in skiten till dem som ska opponera på en nej då finns inte deras mailadresser.
Men det fick bli som det blev och det är inte mitt fel om det inte kom till rätt personer. Nu ska jag försöka rädda mig ifrån ett nervöst sammanbrott genom att gå och lägga mig. Ska gå och prata med programansvarige imorgon för så ska det fan inte vara. Lärarna är flummiga, betygskriterierna är flummiga och lärarna skrattar åt oss i fikarummet! Kul att veta att




Fy fan vad bra vi är!

Måste bara säga hur mycket jag uppskattar vissa saker ibland. Vaknade tidigt då mamma skulle köra hem till Karlskrona. Sedan la jag mig en lite stund och kollade på en dokumentär om Kate Moss, hon har verkligen gått från att bli ful till snygg för att sedan bli ful igen. Men det är ju bara enligt mig då. Sedan blev det att sitta med arbetet resten utav dagen och nu ligger jag och funderar över allt Millan och jag pratat om idag. Folk som hör oss måste tycka att vi är rätt sjuka vilket vi faktiskt är. Vi berättar saker för varandra man egentligen itne berättar för folk, men det är ju en sådan vänskap man ska ha- kunna berätta allt utan att bli dömd oavsätt delade åsikter.
En annan sak vi kom fram till är varför folk förväntar sig att man ska vara så snäll och beskedlig hela tiden, är det inte dags för oss tjejer att få säga ifrån?
Om en kille betett sig illa så förväntas man som tjej att ta det! Men vi lever på 2000-talet nu och vi tycker att man som tjej ska få tillåtelse att säga ifrån utan att bli sedd som en BITCH. Tror faktiskt att det inte kommer dröja så länge förens mannen kommer vara helt underlägsen oss kvinnor för vi är ju helt enkelt lite bättre och lite smartare ;)

Nehe köra den sista finslipningen på arbetet nu sedan bara ta det lugnt. Gå över till syster sen och se på Bonde söker fru.

Det är dags att vi kvinnor sätter vissa män på plats!

 


Min blogg


Uscha är helt slut nu, pluggat så det har stått härliga till, sprungit på stan och fixat lite julklappar till klappjakten som vi brukar spela på juldagen hos pappas moster. Trevligt när släkten är samlad. Känner mig lite lättad iaf att vi kom så långt som vi gjorde med arbetet, men så brukar det vara att Millan och jag jobbar som bäst under press!

Sedan en annan sak, det är en sådan uppståndelse över allt när det gäller att blogga att folk skriver om saker som folk stör sig på. Visst att jag har fått en och en annan dryg kommentar men vafan!
Det här är min blogg och här skriver jag precis vad jag vill och är det så att det stör någon så sluta läsa min blogg då. :) PUSS!!

Har inte så mkt att skriva, ska gå bort och hämta kaffebryggaren i min lägenhet och sedan bädda ner mig en stund och vila. Tjoppalång

 


Picknick hos Edina

Är precis hemkommen ifrån en trevlig tjejkväll hos Edina som varit hemma i Uppsala i en månad. Mycket att prata och skvallra om :) Då hon nu har tagit över Denis lägenhet så hade hon inga möbler så vi bäddade ut en filt, tände en massa ljus och åt lite godsaker. MYS!

Pratade med min älskade faster innan. Guuuud vad jag saknar henne. Hon är verkligen en klippa, har man problem ringer man bara henne och hon kommer alltid med så bra lösningar. Önskar jag var lika smart som henne. <3 Sen får jag ju inte glömma mina underbara kusiner som jag med saknar :) Aww. Det är sjukt att vissa människor har en sån stor påverkan på ens liv. Kommer ihåg det som igår när jag träffade min faster första gången. Då min faster och min pappa enbart har samma mamma så har dem inte levt ihop som syskon. Men en dag -98 så var vi på ett scoutläger och jag och Emelie skulle få håret flätade utav Seniorerna och min faster skulle fläta mitt hår. När vi sitter där i tältet säger hon: Heter din pappa Anders och gifte sig förra året? Och jag bara: Ahhh!

Maria: Anders är min bror och jag är din faster!

Vilken chock men ändå en sån lycka. :) Och min faster betyder så oehört mkt för mig så det är svårt att beskriva. Herre min gud vad kärleksfull jag har börjat bli. Men det är kanske så att när man inte har dem i närheten så märker man hur mycket man saknar dem. Finns mycket jag saknar hemma i Karlskrona när jag är här uppe i Växjö men även mycket jag definitivt inte saknar. Men men, jag älskar mitt liv och så är det. Har världens finaste vänner, gamla som nya, en underbar familj, en underbar pojke och så min älskade Alexis som är en solstråle i mitt liv. Saknar dock Prince något fruktansvärt och önskade att han fanns där hemma :') Ingen kommer någonsin kunna mäta sig med han. Men hade verkligen önskat att jag fick ha både han och Alexis tillsammans- De två bästa i mitt liv.

Nu ska jag inte sitta här och tjata mer! Sängen ropar och jag ska upp tidigt imorgon. Godnatt!!

 Min Finaste Prince!
 Min finaste Alexis!


Denna ständiga press

Jag förstår verkligen att dagen människor lider utav stress och blir deprimerade. Tänker man tillbaka till högstadiet så hade man en ständig press på sig att få betyg så att man kom in på den gymnasietubildning man ville. När man sedan kom in på gymnasiet så kämpade man med betygen för att senare komma in på universitet/högskola dem som ville det. Idag sitter iaf jag här och kämpar med att få bra betyg, alla dessa arbeten och tentor som ska in och inte nog med det så är ju lärarna helt efter! Man frågar dem en sak, dem svarar men menar egentligen något helt annat.
Vadå att man inte ska ta det så seriöst?! Vissa tar lån för att gå ett program, få en utbildning och därför vill man inte flamsa igenom det men det verkar inte lärarna fatta. Nej för vad gör dem? Dem står och skrattar och skämtar om oss elever i lärarumet för att vi är så förvirrade. Är det konstigt att man är förvirrad när man inte får något direkt besked eller en klar och tydlig mall att gå efter?? BLIR SÅ TRÖTT!!! Tur att det är fler än jag i samma sits. Sedan stressar man upp sig för framtiden, vilka val man ska göra nu när det gäller inriktingen, väljer jag det ena får jag jobb överallt eller bara i de större städerna?? Om jag specialliserar mig på Kriminologi vad kan jag jobba med då?? GUD, får huvudvärk bara jag tänker på det och snart ska dessa valen göras. Tur att man har sina solstrålar som kan stötta en och vara till stor hjälp.

En annan sak jag funderat på lite fram och tillbaka är varför det ofta blir en massa skitsnack och backstabbing?! Fick höra om ett triangeldrama utan dess like och jag fattar inte grejen riktigt, om man är kompisar ska man då inte kunna vara den man är utan att bli dömd?? Visst att man kan bete sig illa och göra saker som vännerna kanske tycker olikt om men då som kompis ska man väl inte snacka skit eller gå bakom ryggen på den människan? Man ska väl vara till hjälp? Leda vännen på rätt spår?
Jag har kompisar som tycker en sak medans jag tycker en helt annan men inte går jag bakom ryggen på dem. Man kan ha många kompisar men endast en del man kan lita på till 100%. Jag vet iaf vilka mina är och det handlar inte om hur länge man känt människan i fråga utan om hur denna människan är. Mi är ett sådant exempel, jag har nu känt henne i ett och ett halvt år och jag vet att jag kan lita på henne till 100 medans Sa som är min kusin som jag känns hela livet vet jag också att jag kan lita på. Sedan finns det de vänner jag känt i 5-6 år som jag inte alls kan lita på. Iaf så hoppas jag det löser sig för alla tre pater i triangeldramat och det är aldrig roligt när sådant händer.

Nu ska jag försöka intala mig själv att varva ner en stund och sedan återgå till skrivande på arbetet! SUCK!! Får se om det blir ett inlägg senare ikv.

 

 


Tyyyyyyp!

Fan vad less jag blir på denna vinter. Skulle se om jag kunde starta bilen men ICKE, det gick att stoppa och vrida om nyckeln men låset gick inte upp. Alltså har låset frysit fast så det blir antingen att åka nsålskjuss på någon stackare, åka tåg eller helt enkelt stanna kvar i Växjö :/. Blev en kaffe i biblan med Millan, Edin och Armin och vi bestämde oss för att gå på bio nästa vecka inför opponeringen då våra grupper ska opponera emot varandra. Så vi bestämde oss för Saw 3D. Nu ska jag inte hitta på så mkt merän att lalla runt i lägenheten och kanske plocka iordning lite, laga sig lite mat och skriva lite funderingar om arbetet som vi kan ta upp på handledningen imorgon.

 

 En väldigt seriös Indisk låt.

Allt fixat o klart, USA here we come!

Så nu är äntligen allt fixat och klart, Motivationsbrev+ id-handling. USA here we come! Fyfan vad gutt det kommer bli så nu håller vi bara tummarna om att allt kommer gå som vi vill så att vi  kommer iväg. Blev dock inte chicago utan Hawaii Pacific som första hand, San Francisco o Georgia som tredje. Kommer bli grymt! Aja ska försöka att inte tjata om det.
Annars idag? Hmm har varit i skolan precis hela dagen, fixat med arbetet och lite sedan blev det arbetsintervju på Deichmann sko i Växjö så håller tummarna på att jag får det kan ju iof förstå att dem söker en som kan jobba heltid men det verkar lovande iaf. Måste ju skryta om betyget med, haha. Var inne och kollade ladoken idag och där stod det VG på delkurs 2 så det ska man ju inte klaga över. :) Nepp nu blir det käraste sängen för mig och försöka sova lite så man kommer upp imorgon och kan göra lite nytta.


 Hawaii Pacific University
 San Francisco university
 University of Georgia


RSS 2.0