Fredagen i helhet!


Inte bara jag har njutit utav solen idag utan även Zeldahfisen låg och solade med mig idag :)  Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så har jag bara varit ute i solen idag samtidigt som jag kikat på det brittiska kungabröllopet och jag tycker fortfarande att Britterna är grymt mycket duktigare på att fixa bröllop än svenskarna!
Prins William och Kate gjorde sig mer som brudpar än Vickan o Daniel!
Men som sagt har jag bara legat och solat så nu sitter brännan som en smäck som man säger. Hahaha!


Efter att älsklingen kom hem runt 14-tiden så fixade vi lite middag, grillat kött med klyftpotatis o tsatsiki! Gotte.
Fick springa över o långa grillen hos vår kära granne Anders, fick även låna hans vovve Rocky som jag efter maten gick en långrunda :) Världens mysigaste och lydigaste hund...

och sist men inte minst fick min lilla bebis vara ute och göra av med en massa energi! Så underbart att han är duktig med att vara ute dock att planerna var att ha han som innekatt. Men efter att se han så lycklig ute så gav vi upp den tanken rätt snabbt. :) Nu ska jag krypa ner i soffan i väntan på BB och sedan blir det sängen. Känner mig rastlös men kan inte göra något vidare ikv då jag ska upp o jobba imorgon kl 7.00 så då är det bäst att vara pigg o glad. Har skickat bud med mamma om att köpa två bikinis som jag kollat på nu när hon ska till växjö o shoppa imorgon.
Ha en superkväll på er!
Tjoo.


Blogg from Iphone

Först o främst vill jag nämna det kungliga brittiska bröllopet! Vilket bröllop, Viktorias o Daniels bröllop var inte ens i närheten utav klass jämfört med detta.... Kungligt!! För det andra så vet jag att mitt bloggande suger just nu! Men ska försöka skärpa mig. Ligger o steker i solen vilket jag gjort hela dagen samtidigt som jag tittat på bröllopet! Även fått en sak bevisat svart på vitt gällande en person men inget mer jag djupgående kommer att skriva om här mer än att denna personen suger o att jag aldrig i helvete kommer att ställa upp för denne igen!! Ligger nu på gräsmattan och väntar på att min man ska komma hem så att vi kan äta, blir grillat med klyftpotatis :) skulle bara köra en snabbuppdatering så att ni inte glömmer mig ;) Skriver sen! Tjoooo

S like Sun



Hallå där!
Precis hemkommen ifrån min syster, blev lite fika o massa tvspelande... Henke hade köpt ett tvspel som Anna o jag spelade som barn hos våra grannar och jag vet inte om jag tyckte det var roligare denna gången för det var AS KUL!!! Sitter nu i sängen och lyssnar på grannen som har värsta festen och kan inte låta bli att bli sugen på att festa jag med. Men får se om det blir lite fest i helgen om man lyckas vara ledig söndagen iaf :) Idag har det varit stekvarmt och fick spendera en timme inne i klassrummet! Fruktansvärt!... Nej det gick faktiskt bra, än en gång oroade jag mig i onödan över skolarbetet. Fick en hel del beröm utav läraren att det var ett intressant ämne, så tummen upp för Fröken P.
Sedan blev det stan för att hemta upp Grebenarevicen med Millan för att sedan dra vidare till Sammarkand! Inhandlade mig ett par "clown" byxor som Mackan säger. 

Imorgon är det lektion som gäller och möte med studievägledaren. Håller tummarna på att han säger det jag vill höra men man ska väl inte hoppas på för mkt. Måste ge all kred till vår herre där uppe som ger oss så underbart väder! Vill inget annant än att vistas ute, solbrännan o fräknarna har satt sig stadigt på min kropp vilket också känns super! Nu för min del blir det att söka lite info till B-uppsatsen och sedan sleepa så att man är utvilad imorgon när klockan ringer. Så mina kära o okära vänner, nu tackar jag för mig. 
Tjoo
 

Sry!



Guuuud förlåt för min dåliga uppdatering men har haft full rulle nu när jag varit hemma i Karlskrona med en massa plock ute i trädgården, jobb o.dyl.
Men nu är jag här och slänger in ett snabbisinlägg! Sitter i Växjö med rinnande o kliande ögon då årets pollenattack har börjat!! Hade jag fått välja hade jag nog haft maginfluensan två gånger om året än att vara pollenalergiker. Men min snälla mamma ska inhandla lite piller, ögondroppar o nässpray imorgon.
Kör en liten snabbgenomgång på min helg, förutom jobb så var jag hos pappas moster o hennes man i fredags och "firade" påsk med en de flesta i Perssonsläkten. Blev god trerätters middag, prat och självklart spel som är en är ett måste gällande firande nere hos dem. Körde ett jättekul kortspel och självklart klappjakten som går utt på att alla har köpt paket, sedan kör man tre olika stadier i spelet. Det första går ut på att alla paket läggs i en hög och så ska man slå en tärning och få antingen 1 eller 6 för att få plocka ett paket. När alla paket är slut så går man över till rond två som innebär att man på tid ska slå en 1.a eller 6.a och ta paket ifrån varandra under ett viss antal mintuer. i rond tre har man öppnat de paketen man lyckats sno och sedan kör man samma sak som i rond två fast dena gången vet man vad det är man vill ha!
Själv kom jag hem med en kattbok och ett badmintonset för fyra pers vilket jag är supernöjd över :)
Som jag nämnde innan har älsk o jag varit ute och plockat i trädgården. Fixade till rabatterna o lite. Idag blev det att åka till växjö igen. Seeeegt! Men det är bara en tredagars vecka för min del så det känns ändå ok!
Fick en påskpåse utav mamma o pappa full med godis och pengar... Värdens bästaste föräldrar.

Nej nu ska jag inte sitta o ordbajsa mer utan forstätta att förbereda inför seminariet imorgon and it sucks!!!! ALOT!
Men det måste göras. Sedan blir det att träffa Millan en sväng så hon kan berätta om sina äventyr i Sthlm.
Tjooo på er så länge!

My eyes are bleeding


Tjabbatjenamenhallå :)

Fan vad allt är suspekt och fan vad folk ska beivra! Vet inte hur många gånger jag har hört dessa orden nu på två veckor. Snacka om syndrom eller??
Fän vad jag blev hopplös på mig själv imorse, hade stängt av sju alarm utan att vara vid medvetandet. Så efter typ tre timmars sömn så gör jag mig iordning och springer till skolan... okej går i hyffsat snabbt takt ;)
Sitter på föreläsning hela förmiddagen och sedan har det bara varit pluggpluggplugg och så lite plugg. Känns som att fingrarna är brutna efter allt skrivande och ögonen blöder efter allt läsande... Imorgon är det SKIT TENTA, men jag vet att jag kommer klara den så vad oroar jag mig över?? Tssss. not!
Känner mig väldigtVÄLDIGT trött just nu så därför passar jag på att blogga innan jag går i däck. Pratade med Yvonne på bokningen och visst är hon en klippa? Hon fixade fram de datumen jag saknade för att kunna deklarera. Tack Yvonne. Fick även några jobbtider vilket är ljuvligt, trotts att det inte alls är långt mellan gångerna som jag jobbar så hinner jag ändå sakna mitt arbete!
Imorgon blir det tenta och sedan pressa på brännan i solen. Fräknarna har börjat komma smygandes och det dröjer nog inte länge förens dem attackerar mitt ansikte. Men men... kan inte göra något åt de dära prickarna utan det är något som ligger i generna! Och förövrigt ligger allt hos generna och så enkelt är det. Men visst är det underbart att solen och våren äntligen är här?!- Jag tycker det iaf och jag ska njuta varje minut den är framme.
Humöret idag har varit på topp förutom att jag ett lite för överdrivet skrattanfall när A såg en tjej och utbrast: Woooow hon kan mjölka åt hela skolan. Eller när Millan studerar sin solbränna och säger: Who is brown? Who is brown och det samtidigt går förbi en neger! Hahaha. Ni skulle sett hans min.
Nej nu har jag inte riktigt tid att skriva mer, måste fortsätta plugga och om 7 minuter är det desperata hemmafruar på TV.n och det får ju inte missas.
Ha det gutt alla!
Puss o kram


Tjoo!


Kollade en tjejs blogg där jag hittade dessa. Ett par innetofflor fyllda med linfrön, som man kan värma i micron så att dem blir varma o goa. Visade Marcus dessa och eftersom att han alltid klagar på mina kalla fötter så sa han: "jag kan betala dem om du betalar frakten." Vilken underbaring han är den dära mannen :) !! Sakt o gjort så beställde jag dessa tossorna och förhoppningsvis kommer dem nu i veckan! LÄNGAT !!
Dessa goingar kan ni köpa på --->
http://www.coolstuff.se/Slippies-Boots




Idag har det inte varit mer än kanon! Seminarie tidigt på morgonen och sedan plugg ute i det fina sommarvädret. Känns verkligen att sommaren och värmen är mer än på G nu...
Imorgon är det återigen seminarie och på onsdag tenta. Uhhhs hur ska man klara av detta. Så mycket plugg o så mycket stress så det finns inte. Men snart är skiten över och sommaren kommer bli underbar. Kommer dock jobba väldigt mycket men mina lediga dagar kommer jag spendera med mina nära o kära <3
Nu sitter jag i min boning med fröken Malmros och kollar på film, pluggar o snackar skit mellan varven. Satt och kollade kommentarerna på Minelas blogg och ärligt talat kan man inte mer än att skratta åt dessa patetiska idioter! Kalla varandra saker hit o dit, hora, slampa o luder. Vet folk ens vad dessa betyder? Har själv blivit kallad både det ena med det trejde men ärligt talat bryr jag mig? - Inte det minsta.... Jag är varken slampa eller hora då jag ALDRIG tagit betalt för sex. Men visst kallar folk varandra vad dem vill men orden biter varken på mig eller många andra jag känner. Och bara en sådan sak att hoppa på folks utseende om att de är pittögda eller stora näsor etc. Varför trycka ner folk för deras utseende? Det är väl iaf inte deras fel att man ser ut som man gör! Eller har jag fel??
Jag vet att jag tex har "bollnäsa" som vi i min släkt kallar den, eller breda höfter- men det kan jag bara skylla generna på och det är desvärre inget jag tänker slösa 100-tusentals kornor på att fixa bara för att göra andra nöjda! Nepp, tjock eller smal- bred eller kompakt- ful eller snygg!- jag är iaf nöjd med hur jag är och hur jag ser ut och så är det med det!!
Nu ska vi fortsätta med pluggandet inför den äckliga tentan! Skriver kanske ett litet inlägg senare.
Tjoo

Alla är vi olika!



"alla är vi olika och har olika mål- desvärre finns det alltid dem som kommer med sina pekpinnar!"

Sitter nu i T-hamn med mina underbaraste och kollar på filmen 27 dresses och har precis pratat med mina bästaste Morbror en snabbis. Han behövde skjuss så vi får la se om vi ska köra honom. Dagen idag har varit såsom att älsk o jag steg upp, gjorde lite nytta ute i trädgården och sedan middag och fika inne hos mamma och pappa. Så dagen har varit ganska lugn idag och det har varit skönt. Har dock haft väldigt ont i ryggen idag men svaret på det är att jag har legat i fosterställning hela natten för att jag haft en katt precis i knävecket.

Har suttit och funderat en del idag när jag satt och rensade rabbaten. Tänk vad alla människor är olika och har olika mål. Vissa  drömmer om en karriär, andra om resor medans vissa drömmer om familj. Tyvärr finns det ju de människor som kommer med sina pekpinnar och tycker och tänker lite för mycket. Låt var och en drömma och önska det dem vill. Jag klandrar inte de som drömmer om att få den karriär de vill medans jag vill ha den perfekta familjen. Så till er som är den där människan som tycker och tänker lite för mycket och vill att alla ska vara som er, lägg av med det! Alla är vi olika och ingen kommer kunna ändra på det.

Har suttit och kikat på hus idag och det har kommit ut många hus med potensial, men vet att jag inte kommer ha råd med hus de närmsta 3 åren iaf :/ Men titta och drömma kan man alltid göra.
Nu ska jag kika vidare på filmen och invänta samtal ifrån min kusin och även bästaste vän som är på 40-års kalas. Ska kanske träffa henne en runda om det inte blir allt för sent. Imorgon blir det Växjö igen, vilket jag inte ser fram emot. Är sjukt mycket saker smo ska göras denna veckan vilket iof i sin tur betyder att veckan kommer gå fort och det är jag glad för! Wiiiie... Nästa helg är det påsk och det är lika med jobb, får se om det kanske blir Elmia och påskmiddag med släkten på pappas sida :) Hardworking woman, men snart är det bara jobbet man ska koncentrera sig på och visst är det tungt nu med skola i veckorna och jobb om helgerna + att man ska hinna med familj och vänner! Men det går bara man vill :)


"Av samma kött o blod, tillsammans är vi oslagbara! Kusin o bästa vän- Sandra Åkesson!"


CalleCrown!



Nu sitter man med sina underbaraste i soffan hemma i Karlskrona. Är dödens trött men ska försöka hålla mig vaken så att jag kan se BB... Idag har det varit en hektisk dag och det känns både i huvud och ögon. Började med att jag steg upp runt halv sju för att packa ihop mina grejer och lasta bilen. Hoppade in i duschen, fixade mig och stressade som fan för att hinna till lektionen som skulle börja vid 9. Möter upp fru Milena och får sedan reda på att vi inte börjar förens vid 13...... SUCK! Går till biblan och får tag i en bok till en utav uppgifterna som vi sedan sätter oss ner och gör. Efter ett par timmar framför datorn för att skriva arbetet så skiter vi i det och drar och käkar i matsalen. Har aldrig skrattat så mkt under en halvtimme innan lektionen börjar.
Drar sedan på lektion där vi får tränga in oss säkert 100 pers i en sal för 50! Bra planerat lärarLars, verkligen bra planerat! Arga, varma, syrebrist och irriterade så pinas vi egenom lektionen iaf och Millan fick upp ögonen för den "danska Björnen" då hon trodde att han var rik och hade en båt! Hahahaha...
Sedan blev det att sätta sig i bilen 12 mil hemåt- middag hos föräldrarna och en snabbträff med Sandra :)
Nu har jag äntligen pustat ut och ska krypa ner och få massa välbehövd mys utav min älskling.
Denna helgen kommer bli en tuff helg med jobb och en massa plugg! :/ Nästa vecka kommer bli tuff den med, 2 seminarie, tre arbeten och en tenta! It sucks alot.. Men det är bara att bita ihop snart är skiten över och jag har min utbildning och förhoppningsvis tillökning och ett fint hus! Nee nu har jag inte tid att sitta och särskriva mer, ska kolla på American history X- en utav världen bästa och mest gripande filmer och sedan är det ett stort pluss att Edward Norton är så snygg ;)
Trevlig kväll på er!

Coffietime!



Sitter i biblan nu och försöker göra någon nytta men utan resultat! Blir till att plugga hela helgen ist... Har precis varit på pressis och köpt kaffe så att jag håller mig vaken någon timme till. Magen spökar fortfarande men det är ett obehag jag kan stå ut med. Var ju värre smärta med ryggen och ibland kan jag få sådan extrem värk men den går oftast över fram emot dagen när man varit igång och rört sig lite.
Var med Millan på sjukan som moraliskt stöd och även Minela var med :) Sedan blev det en sväng till Sammarkand för att käka och nu sitter vi som tre vilsna själar som inte vet vad dem ska göra. Såg på bokkatalogen över böckerna på biblan att de böcker vi behöver finns på kursref i fyra exemplar men när vi ska hämta dem finns dem inte. Jävla idioter som går och gömmer böckerna.... Want rip out your eyes MTF!!!!
Efter att gjort allt för att få tag i böckerna så gav vi upp med den uppgiften och satte oss bara för att chilla. Så nu sitter vi tre och bloggar var för sig.
Förövrigt idag då? Ja det har inte hänt speciellt mycket. Har bara suttit instäng mellan fyra väggar och slappat. Kollat på Tre Kronor som är den besta serien EVER och det tar emot att jag bara har en box kvar.....snyft! Men sådant är livet. Eftersom att jag köpte alla boxarna så kommer jag ju självklart kolla på dem om igen. Imorgon är det obligatorisk lektion heldag 9-4 och det känns förjälvigt. Men sedan blir det hem till mina underbaraste! Så härligt att komma hem till dem. Nu nör man har varit hemma så mycket så saknar man dem destomer när man är iväg... Nu måste jag kila för nu ropar den irriterande rösten ut: "det närmar sig stängningstid, var god att avsluta det ni håller på med". 
Så... då får vi göra som de säger. 
Tjo! 

SleepingFace!



Gaaaah... är mer död än levande idag, känner mig som en jävla Zombie. hade fem missade samtal o två sms på min mobil som jag inte hade hört jag och då inte jag den som är svårväkt.
Men sanningen är den att när jag gick o la mig igår hade jag en väldigt skum känsla i magen, hade liksom inte riktigt ont utan mer en stickande o stramande känsla i nedre delen utav magen. Jag gick iaf o la mig hyffsat tidigt och efter en CD med Tre kornor bestämde jag mig för att försöka sova och lyckades!.... i 10 min sen vaknade jag igen för då kom grannen hem och hade efterfest! Lagom roligt- så sista gången jag kollade på klockan visade hon 05.43! Tackdu.... Aja vi hade iaf inga lektioner idag så vad gjorde det att man sov till förutom att man missade middag på slottet och gästföreläsingar. Hade tråkigt nog ändå inte pallat sitta där så trött som jag är. Fattar inte varför, nu är det ljusare ute och snön är borta. Borde jag inte bli piggare då??
Aja. ska se om jag får tag i Armin så att jag kan låna en bok utav honom men han verkar med sussa kudde fortfarande. Annars idag då? Jaa. Blir bara pluggplugg o plugg. Blir att sitta i biblan till 10 ikv. Men vill man bli klar i så att man har nästa vecka ledig ifrån plugg så måste man ligga i. Är ju inte så mkt att göra, tre arbeten + två seminarie- En piss i nilen och jag vet att jag kommer klara det. Ska se om jag kan brygga lte kaffe nu så att man piggnar till lite iaf. Hade egentligen behövt ett flak med energidryck!
Aeej nu har jag inte tid att sitta o gnälla mer! Skriver till 99% ett inlägg senare. Ha en förövrigt fin dag!
Tjooo.


Skorpion!



STJÄRNORNA SÄGER:
Du kan ha lite svårt att fokusera på jobbet idag. Tänk efter vad det kan bero på. Inga stora inköp bör göras just nu. Du verkar orka hur mycket som helst. Det beror på din personlighet. En vän kan visa sig från en sida som du finner mycket irriterande. Din tur kunde vara bättre idag men tar du inga riskfyllda beslut har du inget att oroa dig för. Datorer är det många som använder sig av. Om du väntar tills tvivlet försvunnit kommer du aldrig att hoppa, för tvivlet håller dig tillbaka i en självuppfyllande profetia där verkligheten hela tiden kommer att bekräftat för dig att livet kan vara ”farligt”. Medberoende är inte samma sak som empati och ibland är det mest empatiska att släppa personer ur sitt liv och låta dem gå vidare. Släpp dina hämningar och hänsyn till andra. Om du känner att du blir irriterad är det bästa att du går undan så att du inte säger eller gör något du sedan får ångra.

Kreativ!



Känner mig som en riktigt kreativ kvinna idag! Sovit lite, upp tidigt, lektion, pratat med lärare, skirvit arbete, arbete inlämnat, kaffepaus, plugg, bokat tvätt tid och nu så sitter jag och avnjuter en god middag som jag själv (mästerkocken) tillagat, panerad fisk potatis och en god dill och räksås!
Eftersom att jag har sådan extrem energi och känner mig hyffsat glad så ska jag storstäda lägenheten. Känns lite sorgligt att snart säga upp den :( Liten och skruttig men det är trotts allt min första lägenhet. Men det var som Marcus och jag pratade om, att det handlar egenltigen inte om hur gamla och skruttiga lägenhet eller hus är utan att man kan göra så att de blir fräscha och fina. Mycket beror på möblemangen man väljer. Inte för skrytandets skull men när jag flyttade in i lägenheten så köpte jag allt nytt (eller rättare sagt mina snälla o underbara föräldrar).  Sen beror det lite på vad man har för smak också. Vet en som är mycket för indisk stil och hennes lägenhet är jättefin- för att den stilen passar in hos henne. Jag själv är mycket mer för mörkt brunt, lila, vitt och vinrött. Och de personerna som varit i min lägenhet vet hur svag jag är för främst dessa färger. :)

En speciell tanke som slog mig innan idag på biblioteket är att det just nu känns som att lära sig att simma. Man måste hålla ett jämnt tempo med jämna tag för att hålla sig ovanför ytan. Har så sjukt mycket att göra och vissa saker kan jag inte sätta igång med förrens nästa vecka. Men för att orka med allt så måste jag ta det lugnt och ta det i den takt det behöver. Har tre uppgifter som ska vara inlämnade nästa vecka och det suger getost! Men något som räddar min vardag är att det snart är sommar, en och en halv måndad kvar i skolan och sen är denna terminen över. Endast en termin och praktiken kvar sen är jag FÄRDIG!!
Ångrar verkligen inte att jag gick tillbaka till skolbänken- många gånger har det varit tufft och många gånger har man varit nära på att skita i att helt och hållet men lyckas allt bli pepp utav mina fina vänner och tanken på att jag kommer ha en utbildning som ger ett välbetalt jobb ger mig styrka att fortsätta... Satt och kikade på aktuella jobb i blekinge och det ligger många intressanta jobb ute så jag håller tummarna på att de fortfarande söker personer med den utbildningen jag får :) Nu måste jag tyvärr lämna er läsare och äta upp maten innan den kallnar sedan blir det att brottas med fru sugbritt och herr moppus. Så ni får ta att härifrån så länge. Slänger kanske in ett inlägg senare ikväll.

"



Man ska aldrig ge män komplimanger. Började med att jag blev glad för att Johan ska jobba med oss i T-hamn denna sommaren pga att det är en bra och rolig människa att jobba med. Hade en jättebra nyårsafon med han och Titti på jobbet, på rasten bjöds det på soppa och vitlöksbröd. Johan är en kanonkille att jobba med och han har sjukt bra humor, man vet att man kan skoja med han om precis vad som helst vilket man inte kan göra med alla. Så iaf, jag berömde honom och skrev att jag var överlycklig att han skulle jobba i sommar! Vilket som ni ser att han blev lite mallig över. Ganska roligt att se hur detta spårade ur sen när en klasskompis och en annan man la sig i :P ! Fick dock inte med hur konversationen slutade men det var mycket roligt att läsa iaf. Hahaha!

Gjorde ett tappert försök att få ordning och reda på mina kläder som ligger precis över allt och det slutade med att jag rev ut hela gaderoben och fyllde en resväska och två kassar med kläder jag inte använder något vidare som nu ska hem till Kallekrona. Får fylla upp byrån och gaderoben hos mina föräldrar ist. En del grejer använder jag inte över huvudtaget och därför bestämde jag mig att göra en sak jag bruka göra varje sommar. Skänka kläderna till mina älskade vitryssarbarn som kommer till Torhamn varje sommar. :)
En del vet hur mycket jag brinner för dessa barnen och hur mycket jag lider med dem. Och för er som inte vet kommer jag nu berätta.
Ett par människor i Torhamn har under flera år fixat så att ett barnhem med Tjernobyldrabbade barn kommer till Torhamn där de bor under ett bar veckor. De flesta utav barnen är sjuka i cancer och de andra har helt enkelt inga föräldrar. :( För sex år sedan, min första sommar i Torhamn så var vi mycket med dessa barnen då de som anordnade det tycker det är viktigt för barnhemsbarnen att umgås med svenska ungdomar. Iaf, hela denna sommaren spenderade jag och Emma nere hos dem och jag kan säga att det är en utav det bästa och roligaste sommrarna jag har haft. Blev jättebra kompis med Artyom, en kille med leukemi (blodcancer). Än idag mailar jag med honom och ser fram emot att han ska komma tillbaka. Dessa barnen är mycket fattiga och har inte riktigt med kläder så eftersom att jag kan köpa på mig saker som jag använder någon enstaka gång så tycker jag att istället för att slänga nästan oanvända kläder så kan man ge de till några som behöver.
Alltså så skänker jag kläderna till flickorna som kommer, skänker även skor, väskor, skärp och annat som jag inte längre behöver eller använder. Förra året fick dem en sopsäck med kläder och jag minns en tjej som sa: "Fashion clothes!"... när hon såg att kläderna var ifrån H&M och Gina.
Att se lyckan i deras ögon, såsom vi är när vi är små på julafton med att öppna paket är som en slags lycka för mig. Ett annat minne är när jag gav bort min gamla CD-freestyle och lite smycken till en tjej som heter Olga bara för att det var omodernt och för att jag fått en MP3 ist. Någon dag efter att hon fått det kommer hon fram till mig och kramar mig, gråter och säger "dziakuj"- Tack så mycket!
Det är så orättvist för dessa barnen, födda långt efter olyckan och bli så pass drabbade. Vet en liten pojk på två år som jag fastnade för var inte med sommaren efter så jag frågade vad som hänt, att han kanske blivit adopterad eller ngt men fick svaret att han hade gått bort pga cancer. Och att deras sjukvård ser helt annorlunda ut jämfört med hur den ser ut i sverige! Dessa barn har inte råd att gå till en läkare, att få hjälp och bot emot deras cancer. Många utav barnen har lyckligtvis familjer här i Sverige och främst i Blekinge som hjälper dem, skickar pengar och andra nödvändiga saker.
Så tänk på det, om ni har kläder som passar 0-18 åringar, som är något att ha, skänk dem istället för att slänga och ge ett barn lycka :)


(Här kommer en bild på Artyom. Hittar jag min sladd till Digitalkameran så ska jag ladda upp fler bilder ifrån sommaren med de Vitryska barnen)

spakojnaj nočy- Godnatt!




Tänkande


(gammal bild- 2006)

Tänkande är de medvetna processer som ständigt pågår i människans psyke. Främst avses processer relaterade till minne, föreställningar och förståelse av sinnesintryck. Tänkandet behandlar den information som människan absorberar, och löser problem samt fattar beslut. För det mesta är människan mer medveten om tänkandets resultat, än om den tankeprocess som leder fram dit. Ord som hänvisar till liknande processer är kognition, medvetenhet, medvetandeidé och fantasi. Tänkandet kan delas upp i bland annat divergent och konvergent tänkande. Det divergenta tänkandet fokuserar på att finna många sätt att lösa ett problem på, medan det konvergenta tänkandet fokuserar på att finna ett bra sätt.

Jag är en männsika som tänker mycket, kanske ovanligt mycket. Jag har många tankar och funderingar och ofta går dessa till överdrift då jag kan bli ganska sluten och nedstämd när jag tänker för mycket. Oftast tänker jag på hur saker och ting hade varit om man valt ett annan väg eller om något kanske inte inträffat. En sak som jag OFTA tänker på är hur mitt liv hade sett ut om min farmor levt. Jag vet att det är helt absurt att gå och tänka på saker man inte vet hur det hade blivit. Min farmor gick bort innan jag föddes så därför brukar jag sitta och tänka på hur det hade varit om hon hade levt idag. Men som sagt kommer jag aldrig få svar på det. En annan sak är hur mitt liv kommer se ut inom en snar framtid, jag vet hur jag vill att det ska se ut och jag vet även att gör jag saker och ting rätt kommer det se ut så :)
Jag ser fram emot att bli vuxen eller iaf få mitt egna liv. Att flytta ihop med Marcus och bilda familj, ha mitt drömjobb, barn, hus och hela det köret. Känns sjukt att man sitter och tänker i dem barnorna. För två år sen hade jag inte en aning om hur jag ville ha mitt liv  men nu vet jag till 100%....  Jag bryr mig bara om de människor som förtjänar det och jag har mitt o mina- allt där utöver skiter jag i. Jag har min familj, skolan, vännerna och mitt jobb. Ibland känns det tungt men då vet jag att mina närmaste finns där och drar upp mig och inte på tal om min underbara pojkvän som alltid finns där och alltid kommer finnas! Och jag vet att jag inte kommer få en finare man än han. :) Så mkt skit vi har gått igenom under våra 6 år har bara gjort oss starkare och många gånger har jag inte förtjänat honom lika mycket som de gångerna han inte förtjänat mig men trots allt skit har vi funnit tillbaka till varandra. Grejen är den, tror jag att man någon gång måste svälja sin stolthet och helt enkelt glömma o förlåta.
Skit samma det var egentligen inte det jag ville komma till utan om vi ska återgå till ämnet tänkande så tror jag att vi föds med ett sätt att tänkta på. Det är många gånger man frågar sig själv. Hur fan kunde jag tänka så eller hur fan kan vissa tänka på ett annat vis? Alla männsikor är olika (tacka gud för det) och tänker på olika sätt. Samma sak gäller med vad man väljer att prioritera.
Visst ändrar man tankegång under åren och det har jag märkt med mig själv. Jag tänker mycket mer på saker och ting jag inte tänkte på för ngr år sedan. Vissa tankar som jag sa innan är egentligen saker man inte borde gå runt och tänka på för saker och ting är redan som dem är. Men sen är det så lätt att säga tänk om.... Ja vadå tänk om? Tänk om jag hade gjort si istället för så. Ja jag tänker oftast så men till ingen nytta. jag gjorde dem valen då och tycket det var rätt just i det tillfället medans jag idag sitter och tänker på tänk när.
Uttrycket tänk om är bara ett jävla påhitt enligt mig. Ingen männsika kan få saker och ting ogjorda hur mycket dem än hade velat... Så sluta tänka om utan tänk när!

Blev ett lång och luddigt inlägg men som ni vet skriver jag för min egna skull och INGEN annans. Så att så är det med den saken.

Jag älskar dig!

Slänger in ett snabbt inlägg då jag ska krypa ner i sängen alldeles strax! Helgen har varit kanon :) spenderat en massa tid med mina älsklingar vilket jag är överlycklig för :) de får mig på topp... Alltid! I fredags fyllde kusinen Stefan år så på kvällen blev det lite födelsedags kalas hemma hos honom med släkten. Riktigt trevligt med en massa god mat :) Igår var ju en mer kaotisk dag då mobilen bara tvärdör när jag ska synca den... Efter typ 6 timmar eller ngt får jag äntligen igång den och är lagom stressad och sådär två timmar sen till Emma som hade fest och som vi även hon skulle fira. Efter mycket om o men så kommer jag dit helskinnad. Hade en superkväll med mycket trevliga människor, blev dock hemgång tidigt för mig då jag skulle upp hyfsat tidigt! Idag började dagen skit men blev mycket bättre efter att man hälsat på Conny, Pia o pojkarna.. Blev en massa prat o kaffe. Sedan åkte älsk o jag upp till Eddie för att hämta en styrled (eller vad det nu var) som älsk skulle ha till sitt projekt... Har blivit en mycket lugn och harmonisk kväll med de som betyder mest för mig <3 blev mys till BB och nu som sagt är det sängen för oss! Det är ju som sagt en dag imorgon med (tråkigt nog) vill att veckan ska gå fort, varför säger jag inte! Så klura ni på den Sötingen om ni vill ;) !! .... Och Marcus Nilsson, jag älskar dig!

"

Hej alla! Sitter i soffan och väntar på att Marcus ska komma hem. Har bara legat o sovit hela dagen idag, är genomförkyld + att jag varit vaken hela natten. Det var iaf välbehövligt att ligga o sova på soffan med min underbaraste Alexis på magen :) KÄRLEK!! ska se om jag orkar åka o handla. Känner mig yr och konstig :S kanske bäst att Marcus hänger med. Nu ska jag iaf kolla klart på filmen. Ha det! Ciao

Yäyä!

(OLD PICTURE)

Vaknade idag mer död än levande! Helt kans i halsen men lindrade det med lite honungsmjölk.
Gjorde mig iordning för att traska ner till studievägledaren men icke sa nicke att han  hade tid. Hade inte tid imorgon heller så får ta det nästa vecka ist. Gick hem, la mig i soffan, somnade till och nu 20 min senare sitter jag och har ångest! Över vad vet jag inte...
Längtar tills min syster slutar så att vi kan åka ut till hästarna en runda. Behöver komma ifrån saker och ting så mkt som möjligt känns det som. Är inte sugen på att plugga eller vara i Växjö över huvud taget. Kan bero på att jag hade världens bästa vecka hemma just förra veckan så att det är därför. Kanske har med vädret att göra. I dont know :/.

SKa att inte försöka tänka så mkt längre på varför människor gör som dem gör utan bara låta det vara. Egentligen tjänar jag ingenting på att ligga sömnlös om nätterna eller sitta som en zombie om dagarna bara för att jag tänker på hur saker och ting hade kunnat vara. Äsch ni fattar säker ?! Nu ska jag iaf ta mig en macka och en kopp te. Se om det kanske är något bra på tvn vilket jag tvivlar på. Aja... Ska försöka ta lite kort på hästarna med så kanske lägger upp dem här sedan.
Ciao!


Gör mig lycklig nu!


Splittrad!



Då är man tillbaka i Växjö igen desvärre! Vill inte vara här, vill vara hemma hos mina finaste... Men får bita ihop två månader o denna terminen är över. Imorgon ska jag gå o snacka med studievägledaren och hoppas på att han/hon har något vettigt att säga.
Blev bjuden till Milena men pallar inte röra mig utanför dörrarna. Lägenheten såg ut som kriget och det tog mig från lite över tio fram tills för en kvart sen att städa iordning. Känner mig helt slut i kroppen. Att så mkt skit får plats i en liten etta. SUCK! Vet inte riktigt vad jag ska blogga om idag. Har inte så mkt att skriva om... Förutom att det var underbart väder idag så spenderade jag min tid inomhus med att städa och leta efter den förbannade almenackan där jag har förra årets jobbtider så att jag kan dra av milersättningen i deklerationen.
Men hittade den givetvist inte... Får ta ett röj hemma hos mina föräldrar ännu en gång och se om jag kanske gömt undan den bättre än jag tror.
Badade av Alexis idag då han har varit ute och skitat ner sig ordentligt. hade han ute en stund idag och när jag sedan skulle ta in han så var han inte riktigt vit i sin päls utan mer gråsvart då han krypit under bilarna samt rullat sig i gruset. Jädrans kisemis men ack vad jag älskar han. Har suttit och kikat på hus idag med. Är så hus sjuk så det finns inte men som jag skrev i mitt förra inlägg så vet jag ju redan vilket hus som SKA bli mitt oavsätt om det dröjer 30 år... En fin liten gård som är perfekt för oss. Ett lagom stort gårdshus med en liten lada som älsk kan göra om till garage sen i framtiden (vilka framtidsplaner jag har). Glömmer aldrig när damen som bodde där innan sa till mig "ska inte någon utav barnen eller barnbarnen ha huset så ska jag säga att du vill ha det". Sötetanten själv var hon :)
Just nu strömmar härliga Kim Larsen ur mina högtalare och jag sitter och tänker tillbaka på somrarna som barn. Fan vilken bra uppväxt jag egentligen har haft. Uppvuxen med mamma, pappa och syster i ett hus där man hade tillgång till att vara ute och speka i jorden. Ville man vara ute så var man ute, ville man vara inne så fick man det. Vill vara så liten igen. Inte behöva ta något ansvar eller beslut som är livsavgörande. Utan allt fixade sig. Mamma o pappa löste allt.
Nu är det så mkt man ska göra själv, sådana saker föräldrarna fixade innan. Klagar absolut inte på att vara vuxen och ta mina egna beslut men ibland känns det bara tungt. :( Och allra helst när man tänker tillbaka på hur otacksam man varit för saker och ting.
Ska sluta nu innan jag blir för djup. Sängen skriker efter mig och har börjat få trötthetshuvudvärk. Så säger tack och hej för mig och Godnatt på er!



"

Hej alla läsare. Sitter o avnjuter en god jordgubbspaj och kollar på Big Brother- ett perfekt avslut på denna helg!! Har haft två fantastiska jobbdagar på världens nästa jobb med världens bästa arbetskamrater... Har tvingat mig själv att ha en riktig funderare denna helgen men har inte kommit på något vidare svar :S . Men det kommer väl det med! Älsk och jag har varit o kikat på hus men inget som riktigt fallit oss i smaken! Har ju redan mitt drömhus o jag håller tummarna på att det kommer bli till salu! Nu ska jag fortsätta med kikandet på BB sedan blir det sängen för min del. Kan inte lova er ett inlägg imorgon men vi får la se :) Ciao!!!!

RSS 2.0