Sorgligt!



Hej på er, sitter nu i min tomma lägenhet och väntar på att klockan ska bli 21 då det kommer att bli ett kärt återseende. Känns segt att åka upp hit idag eftersom att jag fortfarande är sjuk. Men det är bara att bita ihop, imorgon är det absolut sista skoldagen och sedan är det SOMMARLOV. Har så oehört mycket som ska göras imorgon, hämta ut gamla arbeten, säga upp lägenheten, ta hem det sista ifrån frysen och så opponering.
Satt och läste igenom de arbetet jag ska opponera på och det känns kasst då det i princip inte finns några fel på arbetet. Hade varit så mycket enklare om man fått ett jättedåligt arbete. Håller även tummarna på att jag inte kommer bli söndersågad imorgon utav mitt arbete.
Nu ska jag kila bort till syster en runda och sedan träffa Millan o Armin!
Skriver ett inlägg senare ikväll.
HejLänge

Morsdag- fortfarande sjuk!



Hallå på er!
Idag är det mors dag och jag är hemma en sväng för att fira min underbara mamma på hennes dag.
Är fortfarande sjuk och det börjar bli väldigt frustrerande då jag vill göra någonting.
Har bara pendlat ifrån soffan till sängen :/
Imorgon sticker man till växjö för att slutföra det sista innan sommarlovet. Ska även ringa hyresbostäder och säga upp min lägenhet och lite annat skit. Känner inte alls för att åka upp och ha seminarie + opponering!
Man blir alltid lika illa till mods när man ska ha opponering för amn tycker alltid att de arbetet man ska opponera emot är bättre än de man skrev själv. Tyckte iof att det var roligt att skriva denna uppsatsen då man fick chans att skriva om något man tyckte om och var roligt. Men det är bara att bita ihop, masa sig dit, sitta och snora ner allt o alla och se glad ut. De två kommande veckorna är det full rulle. Två stora kalas som vankas och det känns ROLIGT!
Vill bli fucking frisk nu så att jag kan ut o fara, känner såå för att åka iväg någonstans! Har pratat lite om Köpenhamn som den "längre" trippen och så givetvis Götet och Lisseberg som är ett måste varje sommar. Sedan blir det självklart några småtripper som till öland o skåne. Hoppas bara det itne blir för många tripper till Skåneland, förra året var vi i Skåne jag vet itne hur många gånger men iaf för många för min smak.
Tycker det är mysigt att bara ta bilen en sådan där spontandag och bara köra iväg.
Allra helst när vi vaknar på morgonen och sedan sätter oss i bilen o bara kör :) !
Nu ska jag åka hem till T-hamn igen och lägga mig på soffan. Kanske sova en liten stund för att åka vara vaken till BB sen ikv.
Ps!
Grattis alla mammor på er dag!

Tur i oturen!


(bild ifrån -07)

Hallå på er! Som ni kanske förstått har jag blivit sjuk IGEN, andra gången bara denna månaden. Förkyld, hosta, feber, ont i lungorna plus att det känns som att jag inte får tillräckligt med luft när jag andas. Oturligt nog blir jag sjuk när jag ska jobba helg med :/ Vilket jag känner mig så oehört dum för, vill jobba och så känns det som att jag sätter mina arbetskamrater i skiten, men som hon på bokningen sa: "Bättre att du är hemma och blir riktigt frisk så att du inte smittar de gammla". Och visst har hon en poäng.
Det började iaf men att jag jobbade i Tisdags, kom hem och somnade till i ca 20 min och när jag sedan vaknade var jag helt igenkorkad. sedan dess har det bara blivit värre.


(-94, Trummenäs!)
Igår var det en jävulskt tung dag. Var jättedålig när jag vaknade och så var jag tvungen att hålla mig vaken och skicka in den jävulska uppsatsen. Som mina nära o kära vet så blir jag väldigt ynklig och gnällig när jag är sjuk och som om det inte vore nog med det så skulle jag på begravning igår för en "vän" till familjen eller hur man ska förklara. Min farmor och hon var vänner, hennes son och min pappa gick i samma klass och umgicks och så gick jag och hennes barnbarn i samma klass. Hon bodde ute på trummenäs och har därför varit en del utav mina sommarminnen. Begravningen var jättefin- enkel men ändå elegant! Så som en begravning ska vara.
Kändes jobbigt att se alla nära anhöriga ledsna. Efter begravningen åkte vi till pappas moster och fikade och pratade lite om begravningen och efter det åkte jag hem till mamma och pappa och sov, precis hela dagen.


Som min överskrift "Tur i oturen" så fick jag upplevadet idag. För en tid sedan fick min pojkvän reda på att han och hans bror inte fått ut tillräcklig med pengar efter att deras mamma gått bort och idag kom brevet med hur mycket de skulle få ut, samtidigt som vi läser summan säger jag och Mackan :"shiiit, det är ju en handpenning till ett hus!" Alltså så känns inte husköp så långt borta som det gjorde innan, dels då för dessa pengarna, mina sparpengar + att jag inte kommer ha några större utgifter nu så därför kommer jag kunna lägga undan större delen utav mina löner! Det börjar lösa sig nu! Hoppas bara sak nr 2 också kommer att lösa sig inom en snar framtid sen är det bara fritt fram! :) Nu ska jag krypa ner och lägga mig i soffan igen, orkar inte sitta uppe beröm ungefär 20 min sen är jag helt slut. Så som sagt kommer jag att tillbringa min helg i soffan eller sängen. Ha det bra ni alla.

Förkyld IGEN!

Jävla skit med! Somnade till på soffan i 20 minuter och när jag vaknade igen så hade jag sprängande huvudvärk, näsan igentäppt och fryser som jag vet inte vad. Vad kan vi då dra för slutsatser? Jag har blivit förkyld IGEN! Fattar inte hur jag har kunnat bli det för jag har klätt mig så som vädret sagt till om och jag har inte umgåtts med någon som är förkyld. Men men bara att acceptera läget och försöka bli frisk så snart som möjligt.
Imorgon ska jag klippa mig och sedan bara ta det lugnt.
Kanske ta tag i mitt liv nu innan sommarlovet och innan jag börjar gå på mitt riktiga schema. Liksom få ordning på tillvaron lite. :) Idag har det blivit jobb för hela slanten 10-17 och så har jag blivit frälst på köpet. Haha!
Skämt o sido. Idag har jag varit och jobbat på ett ställe jag inte vart på på bra länge. Men det var riktigt kul. nuj ska jag fortsätta kolla på desperate och efter det blir det BB sedan gosa ner mig i sängen.
Nattenpatten på er!

Jag vet, jag suger på att blogga!



Har fullt upp i mitt lilla liv så jag har faktiskt ingen vidare tid att blogga just nu känner jag! Men gör ett försök nu, som jag skrev har jag fullt upp med jobb, skola och att hinna umgås med alla nära o kära :)
I helgen blev det full rulle, jobbade lördag till kl 13, åkte sedan hem till mina föräldrar för att fira min älskade pappa som fyllde år, Grattis till honom! Runt 18-tiden kom min morbror och hans familj, åt en massa gott och sedan blev det så klart tårta! Efter att man blivit mätt o belåten var det dags att fixa iordning sig det sista och bege sig till Boda.
Avslutningen på boda var toppen! Sprang på en massa känningar och hade det asaballatrevligt som B hade sagt ;)
Blev en hel del dricka och en massa dans och prat med alla fulla o glada människor. En sak som var extra roligt var när jag gick förbi två killar och den ena säger till den andra: "Öhhj, hon där har satt geishakulorna runt halsen ikväll, höhöhöh då är det bara för henne att gå in på toan o kniiiipa!"
Hade ett halsband med stora vita pärlor som denna killen då trodde var geishakulor. Lite roligt var det iaf. Något annat kul som hände på Bodabrunnen? Njaaa.. Grejen var den att jag var ganska lagom berusad, träffade på folk som jag inte sätt och pratat med på länge så det var ju så klart det som var roligast. En sak som INTE var rolig var när vi skulle kika på drängarna och det var sjuuukt mycket folk, alla stod och hoppade och trängdes. Och så givetvis så var det en kille i 30års åldern som vägde säkert 150 kg som stod och hoppade rätt på min fot! Så min stackars lilla fot krossades och jag har fortfarande ont i den. Men vad gör det? Det går över och jag hade iaf en underbart trevligt och roligt kväll.

Igår så ägnade jag dagen åt att vara bakfull, sådär lagom ni vet. Åkte sedan hem till mamma o pappa för att få i mig lite mat, grillat med ugnsbakade potatis och rödvinssås.
På kvällen blev det äntligen lite åksa- mer än efterlängtat men dock inget hejdundrans oväder som jag hoppats på. Mös i soffan med min underbara pojkvän och kollade på BB, Gurkan åkte ut vilket inte var oväntat tyckte inte jag och det var på tiden han gjorde det. Han var rolig och så i början men det spårade ur mer och mer och nu i slutet var han bara för mkt och gick och snackade skit om allt o alla, trots att han var medveten om att det är ett spel och att man måste spela spelet för att få vara med.
Idag då? Skulle klippa mig men min firsör Hanna fick gå hem innan jag hann klippa mig för att hon åkt på magsjukan så bokade om min tid till onsdag ist hos Frida ist. Ska bara klippa topparna så det spelar egentligen ingen roll vem som klipper mig. Är grymt sugen på att färga håret med. En kompis till mig ska klippa sig kort och färga det (vet dock inte vilken färg eftersom att hon itne sagt det än) men hon sa att det kommer bli en drastisk förändring. Är med sugen på att göra något sånt men är alldeles för feg för det. Och så älskar jag mitt hår som äntligen blivit långt. I alla fall så har jag idag fixat med alla 7 presenter jag var tvungen att åka o köpa, sedan har jag bara suttit med den äckliga uppsatsen! Suttit o finslipat och läst igenom den och ärligt talat orkar jag inte lägga ner mer energi på den. Som tur väl är den klar iaf och jag har resten av vevkan ledigt, eller ja ledigt och ledigt, imorgon blir det jobb, onsdag jobb + klippning, torsdag begravning och fredag kanske åka till Växjö för att träffa mina vänner där uppe.
Ha det bra nu så får vi se om jag hinner med ett inlägg innan helgen.
Tjoo


Bloggar ifrån mobilen

"inget är så undebart som att ligga på en filt i det sköna vår gräsrt. En varm och skön vind ifrån väst samtidigt som göken gal i öst. Vattnet ligger som ett glittrande täcke och två fiskmåsar slåss om morgonens fångst. Fåglarna spelar en underbar symfoni medans jag ligger på rygg och tittar upp emot himmlen! Visst är det skönt att bara få finnas till i ett sådant här läge? Humlor arbetar för att få in dagens pollenranson och samtidigt ligger jag och andas in den härliga sjöluften! Man kan inte mer än att älska livet!"

Välkommen nya vecka!


Hallå!
Hälsar den nya veckan välkommen, fasen vad tiden går fort snart är Maj slut och Juni är mer än välkommen!
Juni innebär att det är sommar på riktigt men idag kan jag säga att det känns mer som att hösten är påväg. Regn och en massa blåst.
Idag vaknade jag självmant vid 8-tiden, konstigt eftersom att jag annars är väldigt morgontrött. Det var iaf bra att jag vaknade som jag gjorde för jag har haft hela dagen på mig med min uppsats men har det gått något vidare? Jaa det tycker jag faktiskt.. Har skrivit 4 sidor så nu har jag BARA 8 sidor kvar att skriva sedan är jag klar med skiten. Eller skit o skit, måste säga att det är ett jätte intressant ämne jag skriver om och jag har lärt mig en hel del som jag inte kunde sen innan. Det har inte blivit så mycket mer än uppsatsen idag eftersom att min underbara älskling har min bil idag så jag har inte kunnat ta mig någonstans. Sitter nu och väntar på att han ska komma hem så att vi kan åka o handla lite.
Ikväll blir det lika lugnt som alla andra kvällar men vad gör det med det bästa sällskapet??
Nu ska jag skriva vidare på mitt arbete. Kanske blir ett litet inlägg ikv, vi får se.
Känner inte så för att blogga just nu då jag har sjukt mycket att göra egentligen pluss att jag känner att man inte längre kan skriva vad som helst här. Aja skit samma har inte bestämt mig om jag ska lägga ner den än eller hur jag ska göra men jag lovar att ag kommer att säga till i förväg :)
Kram på er!


Underbara helg!


Hejhej!
Hur har ni haft det i helgen där ute i sverige?
Själv har jag haft det underbart! Jobbar både igår o idag varit ute i skärgården i det underbara vädret, dock blåste det jättemycket idag. Slutade klockan 13 idag och då blev det att åka in till föräldrarna för att sedan åka till Jonas och Johanna för att träffa det lilla undervärket Nora :) Guuuuud vad söt hon var den lilla dockan, hon ser precis ut som min favorit docka som jag hade som liten som hette Sebastian, min Sebastian docka.
Fikade och pratade och gullade självklart med den lilla sötnosen.
Efter besöket hos dem så blev det att åka till faster för att älsk skulle kolla deras bil. Även där blev det bebis mys med de två sötaste kusinerna man kan ha :) Nu har vi kommit hem och kikar på BB samtidigt som jag bloggar och skriver på min uppsats. Ikväll är det extra spännande då alla utom Martin är nominerade. Håller tummarna på att Peter och Simon inte får lämna, annars skiter jag i vem av de andra som åker. Blir nog att kanske ringa ett samtal och rösta på Peter ;)
Måste fortsätta på uppsatsen nu, imorgon blir det ledigt för min del än så länge men man vet ju aldrig. Så imorgon har jag absolut inget planerat merän att ägna min tid åt min uppsats.
Ha det bäst!

Umpalumpa!


Hej alla!
Idag har det varit en hektisk dag trots att man varit ledig. Vaknade 8.00 men låg kvar och mös med min älskade Alexis som var så kelen! Sedan efter en stund gick jag upp, duschade, gjorde mig i ording, fixade o donade lite. Sedan vid 12-tiden begav jag mig ifrån Torhamnslandet in till stanamåla för att lämna och hämta böcker. Stannade till en runda hos min älskade faster och fiskusinerna :) Blev kaffe och en massa prat, finns ingen bättre människa att prata med än henne. Alltid lika lätt för saker och ting samt att hon ge en världens bästa tips och ideer om saker och ting.
efter att jag bloggade igår bestämde jag mig för att cykla en runda, först tänkte jag bara att cykla en liten bit men i det härliga vädret och på grund utav att jag blev så oehört avslappnad blev det en LÅNG runda.
Kände ingen stress eller någonting utan cyklade i min takt (alltså väldigt sakta)!
Stannade till vid "sandtagen" och strosade runt lite och cyklasde sedan vidare. Guuud vad härligt det var. Sedan blev det såklart BB och efter det sängen. Nu sitter jag hemma hos mina föräldrar och bloggar i all hast, ska åka och handla och sedan träffa Sandra en runda. Ikväll blir det bara lugnt med en massa mys framför tv.n för imorgon vankas det jobb. Känns skön att allt går som jag vill, ÄNTLIGEN! Snart är skolan slut och jag har bara mitt älskade jobb att tänka på! Ska bli skönt med ännu en sommar med jobb i Torhamn då det är så otroligt vackert där ute på sommaren. Samt att när man jobbar åker man runt till sådana ställen och platser man vanligtvis inte är på. Nee nu ska jag försöka skynda på min man så att vi kan åka o handla!
Ha det bra där ute i vårvärmen!

Allå Allå!!

Hallå på er! Ligger nu utslagen på sängen efter ett lass pannkakor. Har jobbat hela dagen idag vilket har gått kanonbra :) Fick dock ett mindre roligt sms utav min mamma att en vän eller hur man ska uttrycka det gått bort :( Aldrig kul när någon som man känner går bort, tänker på er familjen E. Som sagt ligger jag nu på sängen och är helt utslagen, känner mig jävulskt trött o illamående och inte finns det nÅgot kul att göra. Är sugen på att ge mig ut på min röda rallyrääser men det har börjar blåsa och son det känns nu har jag inte ork att cykla i motvind. Hade en riktigt rolig konversation idag med en : Hon- varför jobbar du inom hemtjänsten när du pluggar till en sådan fin titel och vad jobbar dina föräldrar med? Jag- jadu antagligen för att jag trivs med det! Mamma är inom vården o pappa är egen företagare. Hon- jasså? Egen företagare? Vad fint, vad har han för företag? Jag- han är rörmockare! Hon- aha!? (besviket ansiktsuttryck) Hahaha ni skulle sett henne hur hon nedvärderade hemtjänstyrket och hur fint hon tyckte att det var att pappa hade eget företag men ack vad hon grimatiserade konstigt när jag sa att han var rörmockare! Nu ska jag nog slå på Narnia tror jag eller kanske försöka övertala älsk att cykla en runda med mig. Vem vet vad som händer o fötter! Ha det så länge!

Guten Tag!



Nu har jag gepackt ner mina saker i bilen, eller ja nästan allt iaf! Har två kassar kvar och blommorna, sedan blir det att dra o hämta ut arbetet hos mr R och sedan bege sig hem till Kallekrona igen. Lyckades somna igår efter mycket om och men sådär runt 5 tiden, men lyckades pallra mig upp vid 08.30! Bra jag är!
Bjuder på en bild på mina sminkade ögon, eller hur en partysmikning kan se ut på mig. Bilden är tyvärr ganska otydlig. Fatta att jag drömt knas inatt vaknade och tänkte bara: WTF är de här i min lilla lägenhet?!
Drömde att jag bloev jagad utav fyra stycken ninjor som var ute efter mitt silverarmband, så vet jag att jag gömde mig i en utav mina gaderober i lägenheten medans de var och rotade runt här. Hahaha fatta vad man kan få ihop grejer. Nu ska jag packa ner det sista och sedan bege mig ner mot skolan.
Ha en underbar dag!

Fuck this shit!


Känner mig enormt jävla hopplös. Nu är klockan 03.36 och jag kan fortfarande inte sova trots att det känns som att jag 1kg grus innanför ögonlocken! Har prövat alltifrån att ha en film på till att släcka ner precis allt men det enda jag gör är att vrida och vända på mig och resa mig upp för att ta luft efter ett hostanfall till att heta duga! Är trött på den här jävla pollen!!!!! Nog för att jag brukar reagera men aldrig såhär. Näsan rinner konstant och det kliar och spökar i halsen. Det enda som hjälper är ögondropparna då jag inte känner så mycket kli i ögonen.
Älskar verkligen sommaren men de som får mig att inte vilja ha sommaren är BIN o POLLEN då jag är allergisk mot bägge delar.
Kommer ihåg för ett par år sedan när jag gick barfota och trampade på en geting och inom loppet av 3 minuter var min fot i storlek med en handboll. Åkte till läkaren som sa att jag var allergisk. Ahh, det var ju bara att tacka o ta emot. Jävla flygfän!
Har lite småpanik eftersom att jag ska upp om sådär 4-5 timmar, men måste få säga att jag är ganska duktig ändå när det gäller lite sömn. Brukar klara mig på 5 timmars sömn men hade jag fått bestämma så hade jag sett att jag fick sova minst 10 :P Vet inte riktigt vad det var jag ville skriva av mig om, hade så mycket jag planerat att skriva men sen när man väl börjar tappar man allt. Hmmm. kommer fan inte på det. Ska nog göra ett tappert försök att stänga ner allt igen och försöka sova, kanske värma mig lite mjölk- det brukar hjälpa emot sömnsvårigheter. Kan faktiskt vara så att jag helt enkelt saknar någon bredvid mig, känns så skönt när man sover med älsk att vaknar man så kryper man bara närmare han och kramar om han så somnar man lika gott igen :) Awww, nu saknar jag han och våran lilla plutt Alexis..... Men imorgon är jag hos dem igen!!!
NEJ! Nu måste jag försöka sova, imorgon är det ju upp tidigt som gäller.
Önska mig lycka till!
Natti

Glömde visst!


Glömde berätta för er att berätta vad jag fick utav min mamma, hon dendära som är expert på Tradera.
Hon hade budat hem ett gammalt stelt silverarmband med gravyr, ett pärlarmband och ett långt pärlhalsband som ni ser. Underbar hon är. Mammor är bra att ha- men min mamma är alltid bra att ha, trots att hon inte alltid får höra att. ♥

Baddabing!



Hallå eller!
Har precis kommit hem ifrån systeryster och en Micro Machines tunering med mig, Anna, Henke och Jeppe.
Micro Machines- är ett tvspel ifrån 80-talet där man är små bilar och kör i hemmet, exempelvis en bana på ett matbord eller i ett badkar. Som jag nämnt i ett tidigare inlägg så spelade jag och min syster detta mycket med våra grannar så det är skitkul att få spela detta igen. I vår lilla tunering hade vi en fikapaus med paj o kaffe. Tänkte dela med mig utav denna onyttiga men grymt goda paj.
Moster Evas sommarpaj:
3dl vetemjöl
1,5dl socker
200g margarin
4-5dl mixade sommarbär (ex. hallon, jordgubbar, blåbär etc.)

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. blanda ihop degen i en bunke
3. Mixa bären tillsammans med lite socker
4. Smöra formen och platta sedan ut degen så att det blir en botten
5. häll på de mixade bären
(6. Om man vill kan man göra dubbel sats utav degen och göra ett lock som man lägger över de mixade bären)


Måste också bara lägga ut en bild på min nya sommarklänning/långklänning. Har letat som en galning efter en tunn längre klänning som man kan ha till vardags eller som jag sa "att jobba i" och på Lindex hittade jag den.
Den går ner till fotknölarna eller vad man säger och är i stuk med sidentyg, alltså så är den tunn och väldigt behaglig. Som sagt hittar ni den på Lindex och den kostar 399:-
Idag har det inte hänt överdrivet mycket för min del, trots att det varit grymt fint väder har jag inte fått vara ute speciellt mycket :( Skrivit ett par sidor till på uppsatsen samt bokat tid för intervju med Brottsofferjouren på fredag! Känner mig jätteflitig och är nöjd med vad jag har presterat hitentills.
Är nu uppe i Växjö för att packa ihop inför sommaren. Har fått så mycket jobbtider så det är inte lönt för mig att vara i Växjö mer för denna terminen. Men blir ju att åka upp hit igen på opponeringen som äger rum i slutet av maj. Men tills dess blir det att vara hemma och jobba, skriva på uppsatsen och bara ha det allmänt bra med mina underbaraste. Känns som att allt flyter på som det ska nu, det går bra nu. Snart går man också på sommarschemat vilket känns skönt, att ha ett schema att gå på så att man vet precis vilka dagar man ska jobba och inte. Älsk och jag har pratat om två längre trippar i sommar, ena i juni och andra i augusti men vart har vi inte bestämt än....
Nu måste jag dessvärre sluta för idag och fortsätta att packa ner mina kläder. Fankern alltså vad man samlar på sig en massa skit... Har redan fyllt ena resväskan och känner på mig att resterande kläder inte kommer att få plats i den andra väskan. Men men får la sortera lite och se vad jag verkligen behöver ha med hem och inte.
Ha det bra ni alla...


Projekt!

Hej på er!
När jag loggade in så fick jag ett servicemedelande om att det varit problem med att ladda upp inläggen, och som jag märkt har mina två senaste inlägg inte kommit upp men kanske att dem kommer upp nu när jag uppdaterar igen om inte så kommer de väl upp sinom tid.
Idag har det blivit pyssel i trädgården och så har man varit och inhandlat en massa blommer och liknande. Lägger upp bilder på mina projekt så ni får se hur det ser ut än så länge och kanske kan ni fantisera så som jag över hur det kommer att se ut när det är färdigt :)


Här är den så kallade blomhörnan, tog helt enkelt två kabelrullar och målade de vita. Var på Öspab-blomsteraffär och införskaffade mig en massa olika blommor och planterade i krukor samt så tog jag en helt vanlig grästuva och planterade i sköldpaddskrukan. Dock är det inte helt klart än då jag ska fixa med lite mer blommor samt sätta dött träd eller iaf grenar bakom som jag ska klä med en ljusslinga.


Här är ena delen utav mitt framtida trädgårdsland, än så länge är det bara jordgubbar och smultron planterade men ska göra en del till där det kommer vara rabarber och kryddor. Som ni kanske ser är lådan i form utav en helt vanlig träpall med en krage runt.

Här är det tredje projektet som påbörjades för något år sedan. Först grävde vi en cirkel och la stena runt om men efter en tid så hade stenarna växt över utav gräs så därför valde vi nu att slita bort stenarna och sätta en rabattavskiljare av bambu som en kant istället. Planterade också nya blommor i den dock bara penseer än då länge.
Älskar verkligen att vara ute och greja i trädgården såhär års, att plantera blommor och gå och pillra!
Idag har det varit superväder och det har bara gjort det ännu skönare att vara ute. Bebisen har varit ute hela dagen med och resultatet utav att ha varit ute i ca 6 timmar i sträck i en åker innebär att en vit katt blir svart så det blev en liten dusch för honom efter att älsk hjälpt mig med det sista. Nu ikväll blir det mys i soffan med mina underbaraste! Allt börjar kännas så oehört mycket bättre vilket är gudomligt.
Som jag skrev i förra inlägget men som inte kommit upp än så blir det Växjö men bara över natten! Imorgon kväll blir det också TV-spel tunering hemma hos syster, ska bli superkul!
Ska se om jag kan baka en sådan paj jag bakade härom kvällen med mixade bär och en pajbotten. Hepp nu ska jag kila. Hej på er!

BB o Söndagsmys <3


Hallå på er!
Sitter nu spänt och väntar på vem som åker ut BB och jag hoppas vid min gud att Peter får STANNA! Då han är den mest rakryggade och ärligaster personerna där inne. Katta är bara för mycket och påminner om en person som jag inte tänker hänga ut här och Gurkan har helt enkelt bara sjunkit i mina ögon mer och mer då han går runt och snackar en massa skit om allt o alla! Så håller tummarna på att Peter inte åker. Ser helst Peter och Simon i final!!!!!!
 
I torsdags var jag hos min bästaste Faster och gosade bebis och pratade av mig om en massa och det kändes skönt att få prata ut med en person som är så pass förstående :) Anledningen främst att jag åkte dit vad för att hon skulle låna mina Tre Kronorboxarna.
Själv såg jag sista avsnittet utav TK igår :( Så nu vet jag inte alls vad jag ska kolla  på om kvällarna och nätterna men har en svag fudnering att börja samla på Skilda Världar istället men så har jag hört rycktas om att Rederiet ska komma ut i DVD form efter sommaren så istället funderar jag på att vänta och köpa de boxarna istället men vi får la se hur jag gör.
Imorgon blir det lugnt för min del men har en massa ärenden fast bara roliga sådana! Ska in till blomsterlandet och köpa en massa blommor som jag ska plantera i mina rabatter. Sedan blir det Ö&B en runda för att se om de har några rabattavsklijare kvar. :)
Framåt eftermiddagen blir det att vänta på att min finaste ska komma hem och umgås med mig!
På tisdag blir det att åka tillbaka till Växjö men bara för att stanna över natten, ska stänga igen lägenheten över sommaren och för att skriva lite på uppsatsen som för övrigt går skitbra :D
Funderar på att ringa till Hanna Frisör imorgon och boka tid till färgning och klippning. Blir nog ingen direkt frisyr men topparna måste ju trimmas och att jag måste färga håret är anledningen så enkel som att hemma hos älsk så har de för mycket järn i vattnet så det är orangebrunt och då blir håret tyvärr missfärgat, dock INTE gult utan mer åt det röda hållet. Vet att det framstår på vissa bilder att jag har "kissgult" hår men anledningen till detta är fotografens kamera. Om man kollar och som jag själv märkte så blev mitt hår väldigt gult på de korten min kusin Sandra tagit men det klandrar jag inte henne för. Tänkte bara att jag skulle berätta detta för er. Om ni tänkter själva så i vissa kameror så blir hår eller hy gul.
Nu måste jag avsluta mitt lilla inlägg då BB börjar igen.
Tjoo på er!

Vad är grejen?!

Har ni någon gång stått och skrikit men det inte kommit fram något ljud, eller gråtit utan att det kommit några tårar? Detta upplevde jag senast idag! Jag vet inte varför det kändes så för jag vet att jag inte gjort något fel. Men sen o andra sidan. Vet jag inte vad jag. Gjort över huvudtaget. Känns som att den senaste tiden har gått per automatik. Blääää känns extremt jävla kasst just nu. Men det går la över det också som allt annat... Nattinatt!

Amusement!



Tjo på er!
Sitter med datorn i knät och har precis betalat räkningarna, seegt när alla jävla räkningar kommer på en och samma gång och denna månaden kom precis alla, försäkringar och skit. Men nu är dem betalda och jag är ett X-antal tusen fattigare. Puhhhhuu :(
Vaknade utav att telefonen skrällde som fan precis vid örat och när jag svarade sådär extremt trött ni vet så får man tills svar: "Nemen heeeeeje Idah! Hoppas jag inte väkte dig men jag skulle bara höra om du ville jobba?"
Tackade jag typ i sömnen och när vi lagt på vände jag mig in mot vägen mumlade döö bokningen dööö.
Lite komiskt tyckte jag att bokningen ringde eftersom att jag skrev om jobbet igår. Men det är härligt och det blir bra med pengar :)
Så idag blir det att åka tillbaka till Karlskrona men det är ingen direkt brådska så jag tänkte plocka ihop i lugn o ro och sedan bege mig till skolan för att plugga lite och givetvis träffa tjejorna.
Ha det bra med er!

♫♫♫ I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love ♫♫♫


Mitt jobb!

Hejsan alla ni. Har precis kommit hem ifrån en supertrevlig kväll hos Minela, kollat på skräckis och snackat en massa skit. Mycket trevligt.
Tänkte skriva lite om mitt jobb som enligt mig själv är det bästa jobbet som finns.


Jag började jobba som vårdbiträde inom Karlskrona äldreförvaltning sensommaren 2008. Gjorde min första brevidgång i Torhamns hemtjänst. Trivdes jättebra ifrån allra första början då personalen tog väl hand om mig. Jag tänkte precis som många andra att jobbar man inom äldrevården får man "torka bajs" men det visade sig snabbt att det var det minsta vi gjorde. Som sagt så var personalen väldigt snälla och gjorde klart för mig redan ifrån början att det var bättre att fråga en gång för mycket än en gång för lite.
Jag blev sedan tilldelad två andra områden- Fågelmara o Jämjö men inget kan jämföras med Torhamns hemtjänst. Inte bara för att det var första stället jag började på utan för att personalen är mer än guld värda. Många gånger på andra ställen har man fått höra kommentarer som "det är en vikarie som har jobbat" eller "ahh nu kommer en vikarie och då får den göra skitgöran"
Men så är inte fallet i Torhamnsgruppen utan när man jobbar där blir man bemött som vilken annan anställd.
Som jag nämnde tidigare så hade jag med tankarna om att torka bajs och så men det är som sagt det minsta man gör. Mina egna tankar kring arbetsuppgifterna är att förgylla en vårdtagares dag och finnas till hand om de behöver hjälp. Många utav de äldre uppskattar när man kommer och hjälper dem men främst uppskattar de sällskapet. Att sitta ner en stund och föra ett samtal. Vissa kanske inte har några anhöriga som bor i närheten och som de sällan träffar och då uppskattar de ens besök. Uppgifterna är ganska enkla i sig, hjälpa de med frukost/middag/kvällsmat, städa, social aktivering och som sagt att bara finnas där för dem.
Inom vårdyrket i allmänt kan jag känna att det är ett värdigt yrke trots att många se ner på främst äldrevårdspersonal- men ack vilket jobb de gör och det säger jag inte bara för att jag själv jobbar där utan för att det faktiskt är så.
Många gånger kommer jag hem efter ett arbetspass och känner glädje just för att jag bringat glädje åt en människa, varit till hjälp och tagit omhand. Den största nackdelen som jag tycker inom detta jobbbet är att man lätt fäster sig vid vårdtagarna och när de går bort så känner man en oehörd sorg. Har själv upplevt detta då en vårdtagare som jag tyckte speciellt om gick bort. Man kände en viss saknad då denne personen som man varit hos flera gånger dagligen gått bort. Så får man påminna sig själv om att det är så det är i detta yrket.
Alla ska vi dit en gång och det gäller att göra "den sista tiden" så bra som möjlig- Och det är precis detta hemtjänstpersonalen gör.

Innan jag stänger ner och säger godnatt så vill jag bara en sista gång nämna personalen i Torhamn som är jäkla underbara och verkligen gör allt för att deras vårdtagare ska ha det bra! Där handlar det inte om att göra sina timmar och att utföra sitt jobb utan om kärlek, värme och gemenskap!
Och jag är oehört glad och tacksam för att tillhöra denna gruppen och att jobba med dessa underbara människor.
Ha det bäst o Godnatt!

Filmkväll!

Hejsan allihopa. Ändrade om designen på bloggen men är fortfarande inte helt nöjd men ska försöka fixa det senare ikväll eller imorgon.
Idag har det blivit skolan hela dagen, är äntligen klar med SPSS skiten och inskickad är den med. Hoppas iaf på ett Godkänt men det ska la inte vara några problem.
Sedan blev det en sväng till Sammarkand och byta bikinin och dem hade fått in en underbar som jag tog ist.
Ikväll blir det filmkväll med brudarna, skräckfilm och varma mackor för hela slanten. Så nu MÅSTE jag skynda mig med att vispa ihop det sista i tonfiskröran.
Skriver sen! Tjooo

Önskemål


Vad smickrad jag blir och tach H  för din fina kommentar. Det värmde i hjärtat, verkligen :)!
Och jag kommer att försöka så gott det går att uppnå dina önskemål redan i detta inlägget.


Mamma,pappa och så deras barn:


Här är en bild ifrån mitt dop. Vet inte tyvärr inte datumet då jag döptes. Men på bilden är det iaf min mamma, pappa, syster, gammelfarmor, prästen och så jag. Jag föddes den 22 November 1989 och vad jag vet så gick förlossningen som den skulle.
Jag är uppvuxen i Lyckeby där mina föräldrar bor än idag med mamma Lena, pappa Anders och min tre år äldre syster Anna. Som barn hade jag smeknamnet "Jönnson" som min pappa alltid kallade mig och fråga mig inte varför. Kanske var jag en liten Jönnson, vem vet?! Som barn var jag väldigt livlig och är en idag och när jag tänker tillbaka så hade jag den bästa uppväxten en människa kan ha. En trygg och kärleksfull uppväxt med mina båda föräldrar. En dag som barn hos mig vad jag kommer ihåg var att vara på dagis- ett tagis som jag under min gymnasietid gjorde min praktik på vilket var grymt kul då mina gamla dagisfröknar fortfarande jobbade kvar. Efter att mamma eller pappa hämtat mig så åkte man hem åt middag och lekte, antingen inne eller ute.
Som barn var vi ofta ute och lekte, jag, min syster och våra grannar som var i våra åldrar. Kommer ihåg att vi ofta lekte indian i skogen precis bakom våra hus. Vi har haft det väldigt roligt som barn då vi själva fått bestämma om vi velat vara inne eller ute och leka.
Pappas flicka är något jag har varit, är och alltid kommer att vara. Nog för att jag älskar min mamma men pappa har alltid varit den jag sett upp till mest. Vet inte varför det är så men min syster och mamma har alltid stått närmst varandra och jag och pappa.
Min pappa är en klippa och oavsätt hur mycket jag svikit han i min tonår så har han förlåtit mig och idag ångrar jag verkligen allt jag utsatt både han och mamma för och jag känner en oerhörd skam för allt jag gjort. Men dem älskar mig fortfarande och jag dem.
Som sagt, min pappa heter Anders och driver ett eget företag inom VVS. Han är världens snällaste och har väldigt svårt att säga nej.. Han är omtänksam och bryr sig mer än vad han ibland visar.

Min mamma heter Lena, född Åkesson men gift Pedersen. Hon är en underbar mamma (fast jag många gånger säger motsatsen i aggression.) Jag älskar min mamma, hon är snäll omtänksam och givmild. Jag är glad att jag har den mamman jag har trots att vi kan bråka. Anledningen till att vi kan bråka som vi gör att vi är väldigt lika till sättet, vilket min pappa kallar "att vi är riktigta Åkerssonare bägge två". Vi är envisa och går och tjurar. Som jag tidigare nämnt är mamma närmre min syster eller hur man nu ska uttrycka det. Men det gör mig ingenting för jag älskar min mamma oavsätt och jag vet att hon älskar mig!

Min syster heter Anna och är raka motsatsen till mig. Hon är och har alltid varit den lugna och skötsamma. Hon har alltid haft sina hästar att bry sig om och är idag ägare till två fina hästar, Fadlan o Vinczent.
Vi två har inte alltid haft den bästa relationen vilket jag tycker är synd men på senare år så ha det bara blivit bättre och bättre och nu i efterhand har jag kommit underfund med att den där syster som alltid var så glad för att skvallra och precis allt till mamma o pappa bara gjorde det för att hon brydde sig och var rädd om mig.
Jag kan än idag bli arg, irriterad och ledsen över att hon ibland springer och ballar för våra föräldrar men det hör storasyskon till. Trots att vi bråkar, skriker och är arga (mest jag) så tycker jag om henne. Hon är min syster och jag vet att hon skulle göra vad som helst för mig och jag lika så för henne. Många gånger har jag velat vara som henne, vara den där flickan som sköter sig men jag har med åren accetperat att jag aldrig kommer bli som henne och jag är glad för hennes skull att hon har fixat allt detdära med skola och så utan problem. För som sagt, hon är min syster och jag älskar henne. Fastän jag många gånger inte visar det.

Släkten Pedersen-Åkesson:


Här är en bild på hela kusinskaran på Åkesson sidan. Det är jag och min syster samt mina kusiner. Min mamma kommer ifrån Åkesson familjen som består utav mormor, morfar och 5 barn. Tänker inte vara så ingående med min släkt eftersom att jag har ganska dålig koll utav dess orsaker. Men iaf för att försöka bena ut det så har jag iaf på mammas sida fem kusiner- Sandra, Linda, Stefan, Emma och Sebbe.
Två utav dessa- Stefan och Sandra har jag ett väldigt speciellt band till. Stefan, som jag många gånger ser mer som en lillebror än en kusin träffar jag och pratar med regelbundet. Sandra är min allra bästa vän, går inte en dag i veckan som vi inte pratar med varandra och så har det varit sen ungefär 4-5 år tillbaka. Sandra och jag är som helan och halvan och många hör inte skillnad på oss. De andra kusinerna har jag nästan eller ingen kontakt med så de kan jag tyvärr inte berätta något vidare om.
Och så har vi ju Pedersen släkten som är speciell i sig. Min pappa som då är en Pedersenare som man säger är uppväxt till större delen med Farmor och Farfar samt sin bror. Jag har själv aldrig haft någon kontakt med varken Farmor eller Farfar då farmor dog innan jag föddes och farfar inte varit delaktig i mitt liv.
Däremot har dessa platser fyllts upp utav farmors sida. Min gammelfarmor Ella har fått ta Farmorsplatsen hos mig. En konstig men underbar sak som hände mig ang pappas släkt var på ett scoutläger 1998 var att jag en morgon skulle få håret flätat hos en som heter Amelie som också var scout. Jag gick till hennes tält och där inne satt även Maria. Amelie flätade en annan tjejs hår och denne Maria flätade mitt. När hon sittter och borstar mitt hår frågar hon mig;" Heter din pappa Anders Pedersen?"
Jag: "ahhh"
Maria: "Gifte han sig förra året?"
Jag: "ja, det gjorde han"
Maria: "jag är din faster, alltså din pappas syster, eller ja... halvsyster"

Och så gick det till när jag för första gången träffade min älskade Faster Maria som haft en väldigt betytande roll. Efter detta scoutlägret fick pappa reda på att han hade halvsyskon. På pappas sida har jag inge vidare med kusiner utan Marias två barn som bara är ett och tre år gamla. Men vad gör det? Dessa två underbaringar är så gosiga. Tyvärr träffar jag inte Maria o mina kusiner så ofta som jag hade velat. :( Men min faster är en stjärna och jag vet att är det något så kan jag komma till henne oavsett vad som.

Lite om min familj och släkt.
Godnatt på er!

RSS 2.0